Απεργία οι δικηγόροι... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Απεργία οι δικηγόροι...

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρά ο κλάδος των δικηγόρων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Αναλυτικότερα, σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου τα μέλη των περιφερειακών δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 41 (σε σύνολο 63) δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Αμέσως αναμένεται να συνεδριάσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προκειμένου να επικυρώσει τη συμμετοχή των μελών του στην αποχή. «Με αυτές τις κινητοποιήσεις θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην προωθούμενη απελευθέρωση του επαγγέλματός μας», δήλωσε στον «Α» ο πρόεδρος του συλλόγου, Μανώλης Λαμτζίδης.

Οι βασικές ενστάσεις των δικηγόρων σχετίζονται με τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν υποθέσεις και σε άλλες περιφέρειες, πέραν αυτής όπου βρίσκεται η έδρα του δικηγορικού συλλόγου, και την κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής η οποία αναμένεται να θίξει χιλιάδες νέους δικηγόρους. agelioforos.gr
Bookmark and Share