Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους καταληψίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους καταληψίες

Διαπραγματεύσεις στην κόψη το ξυραφιού με στόχο την ειρηνική εκκένωση του κτιρίου της Νομικής διεξάγονται έως και αυτή την ώρα παρουσία -τουλάχιστον- δύο εισαγγελέων ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Τους όρους που έθεσαν οι μετανάστες για την ειρηνική αποχώρησή τους από τη Νομική Σχολή...αποδέχτηκαν οι εισαγγελείς που συνομιλούν με τους εκπροσώπους τους, ενώ αναζητείται κτίριο που θα μπορέσουν να μετεγκατασταθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς που έχουν μεταβεί εδώ και δύο ώρες περίπου στο κτίριο της Νομικής, συνεχίζουν τη διαρπαγμάτευση με το φόρουμ που εκπροσωπεί τους μετανάστες.
Ζητούμενο αυτή την ώρα είναι να βρεθεί ένα νέο κτίριο όπου θα μπορέσουν να μεταφερθούν με ασφάλεια οι μετανάστες και του οποίου ο ιδιοκτήτης θα δέχεται να φιλοξενηθούν εκεί, χωρίς αστυνομική προστασία. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο επρόκειτο να μεταφερθούν οι μετανάστες, αρνείται πλέον να το παραχωρήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες ζητούν (α) να μετακινηθούν μόνοι τους μέχρι το καινούριο κτίριο, (β)σε αυτό να μην υπάρχει 24ωρη αστυνόμευση και (γ) ο χώρος αυτός να είναι ανοικτός σε όσους θέλουν να τους συμπαρασταθούν.
Με εκπροσώπους των μεταναστών συναντάται επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Οι μετανάστες αποφάσισαν λίγο μετά τις 4 και ύστερα από πολύωρες διαβουλεύσεις να μη δεχθούν την πρόταση μετεγκατάστασης. Στην έκτασης μίας σελίδας ανακοίνωσή τους, την οποίο τύπωσαν και διένειμαν γύρω στις πέντε το απόγευμα, εξήγησαν ότι αρνήθηκαν τη μετεγκατάσταση επειδή:

1.Στον προτεινόμενο, νέο χώρο θα μπορούσαν να βρίσκονται μόνο οι απεργοί πείνας και όχι οι αλληλέγγυοι προς αυτούς.
2.Ο χώρος αυτός επρόκειτο να φρουρείται από την αστυνομία σε 24ωρη βάση γεγονός που θα δημιουργούσε κατά τη γνώμη τους εντάσεις.
3.Η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και όχι μόνιμη.

**Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ζητήθηκε επίσης 24ωρο room service και τζακούζι στα δωμάτια εξετάζονται ως ανακριβείς...
Bookmark and Share