Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τους "Πυρήνες" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τους "Πυρήνες"

Τέσσερα νεαρά άτομα κρατούνται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" στο...πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε από τις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για νεαρά άτομα ηλικιών 22, 23 και 27 ετών, κατά των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης καθώς φέρονται να συνδέονται με τρομοκρατικές επιθέσεις των "Πυρήνων" στη Θεσσαλονίκη.
Οι τέσσερις συνελήφθησαν σε επιχείρηση στην περιοχή του Βύρωνα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση εδώ και δέκα ημέρες. Οι αρχές οδηγήθηκαν σε αυτούς μέσω στοιχείων που προέκυψαν από καρτοκινητά και τηλεκάρτες που βρέθηκαν στα χέρια των αρχών μετά τις συλλήψεις των ήδη κρατουμένων για την υπόθεση των "Πυρήνων".
Τα στοιχεία των τεσσάρων που προσήχθησαν τις απογευματινές ώρες δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα γιατί δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων τους δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται να δώσουν οι ίδιοι στοιχεία και δακτυλικά αποτυπώματα.
Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και Εγκληματολογικής Υπηρεσίας ερευνούν ένα σπίτι στην διασταύρωση Φορμίωνος και Κορδελιού, στον Βύρωνα, ένα στον Ταύρο και ένα στα Εξάρχεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έρευνες γίνονται, εκτός από την Αθήνα, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει βρεθεί οπλισμός ή εκρηκτικά σε κάποιο από τα σπίτια αυτά, ωστόσο η αστυνομία αναζητά επίσης έγγραφα και υπολογιστές.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη στον Κορυδαλλό των προφυλακισμένων μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς".
Η δίκη διεξάγεται με "φόντο" τις απειλές που εξαπέλυσαν μέσω της τελευταίας τους προκήρυξης τα μέλη της οργάνωσης κατά δικαστικών. Η προκήρυξη είχε σταλεί μετά την βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο στις 29 Δεκεμβρίου.
Bookmark and Share