Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ..

Ξεκινά και πάλι το ..παραδοσιακό ,πλέον, ετήσιο "αντάμωμα" του Ιανουαρίου για τους αγρότες(τη μοναδική επαγγελματική ομάδα η οποία επιδοτείται σταθερά και ακατάπαυστα) με μπλόκα σε δρόμους,ταλαιπωρία οδηγών και επαγγελματιών και με τα κλασσικά βλακώδη -εν καιρό κρίσης- αιτήματα "όλα τα κιλά-όλα τα λεφτά" κλπ.
Προσοχή όμως γιατί ειδικά φέτος η υπομονή του κόσμου είναι περιορισμένη..
  • Μιλάμε φυσικά και πάλι για τις μερικές δεκάδες των ίδιων και πάλι μεγαλοαγροτών "συνδικαλιστών"-τηλεαστέρων ανά την Ελλάδα με τα σταθερά εισοδήματα από παράνομες επιδοτήσεις και όχι βέβαια για τους χιλιάδες μικροαγρότες που ιδρώνουν καθημερινά για να ζήσουν.
Σε πανελλαδική οργανωτική σύσκεψη των μελών της ΠΑΣΥ, που έγινε στη Λάρισα, αποφασίστηκε..από τις 24 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα.
Τα συλαλλητήρια θα περιλαμβάνουν και αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, των γραφείων του ΕΛΓΑ κ.α. ενώ η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία τους.
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες και δύο βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι Στ. Σκοπελίτης και Δ. Μανωλάκου.
Στα αιτήματά τους συγκαταλέγονται το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ, η απαγόρευση δια νόμου των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε κατοικίες τους, για οφειλές μέχρι 300.000 ευρώ, και η μη πληρωμή προστίμων όσον αφορά τις άδειες των γεωτρήσεων.
Την επόμενη Δευτέρα όμως 17/1 θα προηγηθούν οι αγρότες των Σερρών (γνωστοί και ως "μουτζαχεντίν") με αποκλεισμό των συνόρων στον Προμαχώνα ο οποίος θα κρατήσει -σύμφωνα με δηλώσεις τους- μέχρι το Πάσχα.

"Τα ίδια Παντελάκη μου,τα ίδια Παντελή μου" από ανθρώπους που δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σημερινή πραγματικότητα...
Και για να εξηγούμαστε,μιλάμε για τους αγροτοσυνδικαλιστές-εργατοπατέρες των χιλιάδων στρεμμάτων και των αμέτρητων επιδοτήσεων και όχι για τους μικροαγρότες που ιδρώνουν καθημερινά για να ζήσουν.
Bookmark and Share