Ψηφίστηκε το ν/σ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφίστηκε το ν/σ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση κυβέρνησης-γιατρών με αιχμή τις αλλαγές στο ΕΣΥ. Με προσωπικό ασφαλείας 11.00 με 15.00 νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και...Υπηρεσίες Πρόνοιας. Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γιατρών έως τις 11.00 στα νοσοκομεία, με συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων είσπραξης των εξέταστρων και δωρεάν εξέταση ασθενών. Στάση αναμονής τηρούν οι φαρμακοποιοί που ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις αλλαγές στο νόμο από τον υπουργό Υγείας.
Συνέντευξη τύπου παραχωρούν το πρωί της Πέμπτης ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των ρυθμίσεων στην υγεία, ενώ αναμένεται να καλέσουν τους εκπροσώπους των γιατρών σε διάλογο. Οι γιατροί από την πλευρά τους συνεχίζουν την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, και στις 12.00ι θα συνεδριάσουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε επί της αρχής του, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας. «Η βουλή των συντεχνιών πρέπει να αλλάξει» τόνισε ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως «την πιο επικίνδυνη συντεχνία της χώρας».
Για το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο της μεταπολίτευσης έκανε λόγο η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, σημείωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί «δεν κινείται αποτελεσματικά προς τη σωστή κατεύθυνση».
Για «τριτοκοσμική κατάσταση στον χώρο της Υγείας», έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Η Κυβέρνηση επιδιώκει να υλοποιήσει εντελώς αναποτελεσματικά το πάγιο αίτημα για σύσταση Ενιαίου Φορέα Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας», δήλωσε ο Νίκος Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά.\
Bookmark and Share