Χάσαμε και τα δις του Μουαμάρ πατριώτη... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Χάσαμε και τα δις του Μουαμάρ πατριώτη...

Μετά τη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Καντάφι στις 9 Ιουνίου του 2010 στην Τρίπολη οι Λίβυοι μιλούσαν για ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να φτάσει και τα 220 δισ. ευρώ.!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα «πάρε - δώσε» που επιχείρησε να αρχίσει με το καθεστώς Καντάφι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της αναζήτησης μεγάλων ξένων επενδύσεων.
Η Λιβύη και η Ελλάδα το...
περασμένο καλοκαίρι υπέγραψαν μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των κατασκευών, της υγείας, του πολιτισμού. Τότε οι Λίβυοι μιλούσαν για ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να φτάσει και τα 220 δισ. ευρώ.! [Πολλά τα λεφτά Μουαμ(Αρη)]
Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης συνεργασίας, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την Τρίπολη και είχε συναντηθεί με τον Καντάφι στις 9 Ιουνίου του 2010. Πριν από την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού είχε έρθει στην Ελλάδα ο Λίβυος ομόλογός του Μαχμούντι. Ο Γ. Παπανδρέου ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός, μετά το 1984, που επισκεπτόταν τη Λιβύη και σε δηλώσεις του είχε πει ότι αναβιώνει η καλή σχέση των δύο χωρών. Είχε προηγηθεί ο πατέρας του Ανδρέας.
Είτε είχε είτε δεν είχε προοπτική υλοποίησης το μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης - Ελλάδας, το σίγουρο είναι, μετά τις εξελίξεις στη χώρα αυτή, ότι τώρα ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης θα πρέπει να ψάξει αλλού για δισεκατομμύρια επενδυτικά δολάρια.
Bookmark and Share