..Και οι "οίκοι" τρελλάθηκαν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

..Και οι "οίκοι" τρελλάθηκαν

Η Citigroup παροτρύνει τώρα τους επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα ακόμα κι αν πτωχεύσει η Ελλάδα..!

Είτε χρεοκοπήσει, είτε όχι η Ελλάδα προσφέρει θετικές επιδόσεις για τους επενδυτές και τους προτείνει η Citigroup, μέσω σημερινής της έκθεσης, όπως αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα σε συνδυασμό με CDS ελληνικά ομόλογα ίδιας διάρκειας.

Παράλληλα, παρουσιάζει τρία νέα σενάρια για...την πορεία των ελληνικών ομολόγων ανάλογα με την απόφαση για αναδιάρθρωση του χρέους.
Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει ότι τα ομόλογα σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων διαπραγματεύονται με spread μικρότερο από αυτό των CDS, με εξαίρεση την Ελλάδα, της οποίας η «αρνητική βάση» (διαφορά spread CDS-spread ομολόγου) στην παρούσα φάση ξεπερνά κατά πολύ τις 100 μονάδες βάσης. Στο παρελθόν, η βάση αυτή σπάνια ήταν πιο αρνητική από τη σημερινή, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δημιουργεί θεατικό έδαφος για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Οι προτάσεις
Η Citi προτείνει την αγορά τριετών ελληνικών ομολόγων, με κουπόνι 5,5%, στις 1.165 μονάδες βάσης και την ταυτόχρονη αγορά τριετών CDS στις 1.050 μονάδες βάσης. Η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι -115 μ.β.
Η αρνητική βάση (η διαπραγμάτευση των ομολόγων πάνω από τα CDS) της τάξης άνω των 100 μ.β. σε ορισμένα ελληνικά ομόλογα είναι ασυνήθιστη από πολλές απόψεις, σημειώνει η Citi.
Τα σενάρια
Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποφύγει την αναδιάρθρωση, οι επενδυτές μπορούν να κρατήσουν την επένδυση μέχρι την ωρίμανσή της. Αν η αναδιάρθρωση είναι εθελοντική, π.χ. με πρόταση ανταλλαγής ομολόγων με νέα, ένας επενδυτής θα μπορούσε να μην συμμετάσχει αν η ανταλλαγή είναι λιγότερο ελκυστική από το προφίλ αποπληρωμής λόγω της βάσης.
Αν η Ελλάδα, αποφασίσει να προβεί σε αναδιάρθρωση αύριο, πιστεύουμε ότι ακόμη και με haircut 50%, η επένδυση που προτείνουμε θα σημειώσει ισχυρές αποδόσεις, υποστηρίζει η Citi.
Τέλος, αν η αναδιάρθρωση είναι τέτοιου τύπου που θα επιφέρει διαφορετικά επιτόκια σε διαφορετικές ωριμάνσεις, η αύξηση της απόδοσης θα είναι σε κάθε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερη, σύμφωνα με τον οίκο.
Bookmark and Share