Κρίσιμη συνάντηση στη Ρώμη για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κρίσιμη συνάντηση στη Ρώμη για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Ένα βήμα πριν από την αναστολή των δραστηριοτήτων της βρίσκεται, όπως...όλα δείχνουν, η κοινοπραξία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, Trans-Balkan Pipeline BV. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στη Ρώμη κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων των εταιριών Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας που συμμετέχουν στην κοινοπραξία. Η συνάντηση που προκλήθηκε από τη ρωσική πλευρά γίνεται υπό το βαρύ κλίμα που διαμορφώνει η άρνηση της Βουλγαρίας να ξεκαθαρίσει τη στάση της έναντι του έργου, αλλά και να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της στην κοινοπραξία Trans-Balkan Pipeline BV, οι οποίες ανέρχονται πλέον σε πάνω από 6 εκ. ευρώ.
Oλοι οι εμπλεκόμενοι παραπέμπουν στις αποφάσεις της σημερινής συνάντησης, κατά την οποία, όπως φαίνεται, θα μπουν οριστικά «τίτλοι τέλους» σε ένα σχέδιο που καρκινοβατεί εδώ και αρκετό διάστημα. Χαρακτηριστική είναι η στάση του Ελληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία προτίθεται να εγκαταλείψει το σχέδιο, ανέφερε: «Υπάρχουν πληροφορίες για τις οποίες όμως περιμένουμε να υπάρξουν αποφάσεις για να υπάρξει και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης επίσημα».
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συνάντηση της Ρώμης προκλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπισθεί από κοινού το πρόβλημα της μη καταβολής από το βουλγαρικό μέλος της κοινοπραξίας «Project Company Oil Pipeline» των υποχρεώσεων που απορρέουν από το ποσοστό του 24,5% στο σχήμα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η βουλγαρική εταιρία έπαψε να καλύπτει τις υποχρεώσεις της εδώ και 1,5 χρόνο και έτσι χρωστά στην κοινοπραξία 7,3 εκατομμύρια ευρώ.
Bookmark and Share