Ανυποχώρητος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ανυποχώρητος..

  • Δεν παραιτείται αλλά δεν ξαναβάζει και υποψηφιότητα ο Χόσνι Μουμπάρακ όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
  • Eπιμένουν οι διαδηλωτές για άμεση αποχώρησή του.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του, μετά το τέλος της...θητείας του το Σεπτέμβριο, αλλά αψήφησε το αίτημα ενός εκατομμυρίου διαδηλωτών, μονάχα σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, που απαίτησαν την άμεση παραίτησή του.
«Δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές» δήλωσε ο Μουμπάρακ ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει το υπόλοιπο διάστημα της θητείας του, στην προσπάθεια να διασφαλίσει μία ομαλή μετάβαση της εξουσίας και να εξομαλύνει το δρόμο για τον επόμενο πρόεδρο.
Ο 82χρονος ηγέτης που διατήρησε τα σκήπτρα της διακυβέρνησης για περίπου 30 χρόνια, στο λόγο του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν αναζήτησε την ισχύ ή την επιρροή.
Το διάγγελμά του έγινε μετά την γιγαντιαία κινητοποίηση άνω του ενός εκατομμυρίου συμπατριωτών του σε όλη τη χώρα, που απαίτησαν να αποποιηθεί άμεσα της εξουσίας του και να ανοίξει το δρόμο για τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Ο αντίπαλός του, τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, απέρριψε την Τρίτη την «προσφορά» του Αιγύπτιου προέδρου, να αποχωρήσει σε 7 μήνες, ζητώντας άμεσες αλλαγές.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο δίκτυο, αλ-Αραμπίγια, ο λαός θέλει να αποχωρήσει ο Μουμπάρακ, ο οποίος έχει πλέον απωλέσει την νομιμοποίησή του.
Bookmark and Share