Δίνουν ανάσα στα φωτοβολταϊκά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δίνουν ανάσα στα φωτοβολταϊκά

Με νομοθετική ρύθμιση της τελευταίας στιγμής σπεύδει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να «παγώσει» τις τιμές του ρεύματος από φωτοβολταϊκά ώστε να μη χάσουν λεφτά όσοι επενδυτές έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή περιμένουν τη ΔΕΗ να ξεκαθαρίσει ποια δίκτυα είναι «κορεσμένα».

Από σήμερα οι ταρίφες πώλησης του ρεύματος που παράγεται από φωτοβολταϊκά μειώνονται κατά...5% σε σχέση με αυτές που ίσχυαν από πέρυσι τον Αύγουστο. Επειδή ωστόσο οι υπογραφές των συμβάσεων αγοραπωλησίας με τον ΔΕΣΜΗΕ έχουν καθυστερήσει δραματικά εξαιτίας της ελλιπούς προετοιμασίας και των γραφειοκρατικών προβλημάτων, χιλιάδες επενδυτές που έχουν υποβάλει αιτήσεις σύνδεσης με βάση το προηγούμενο τιμολογιακό καθεστώς κινδύνευαν να χάσουν σε βάθος 20ετίας αρκετά λεφτά.

Το ΥΠΕΚΑ δεσμεύτηκε χθες ότι προωθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα εξασφαλιστεί η τιμή που ίσχυε για τη φωτοβολταϊκή κιλοβατώρα μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2011 σε όλους εκείνους που είχαν υποβάλει μέχρι και χθες αιτήματα με πλήρεις φακέλους.
Bookmark and Share