Μέρκελ: Μέρος ενός συνολικού προγράμματος η επιμήκυνση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μέρκελ: Μέρος ενός συνολικού προγράμματος η επιμήκυνση

Τα εύσημα έδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει σε τάξη τα του οίκου της, διαβεβαιώνοντας ότι η Γερμανία και η...Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της Αγκέλα Μέρκελ και του Γιώργου Παπανδρέου, η Μέρκελ ανέφερε ότι η πιθανότητα επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας θα συζητηθεί σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προτάσεις για την αναμόρφωση του σχεδίου αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης και ενίσχυσης της σύγκλισης μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης.
Η Μέρκελ δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να υπενθυμίσει ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης μοιράζονται το ίδιο νόμισμα, γι’ αυτό και οι προσπάθειες της ευρωπαϊκής ηγεσίας θα είναι μόνο για τη στήριξη του ευρώ.

Από τη μεριά του, ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας και των αναπτυξιακών παρεμβάσεων, ώστε τόσο η Ευρώπη, όσο και οι αδύναμες χώρες της ευρωζώνης και η Ελλάδα, να αποκαταστήσουν τη χαμένη ανταγωνιστικότητα τους. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα επενδύσει στην ποιότητα, στην καινοτομία και στην εκπαίδευση ώστε να μειωθεί γρήγορα η διαφορά με τις ισχυρότερες οικονομίες της Ζώνης.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση του δε θα ήθελε να επιβαρύνει τους Γερμανούς φορολογούμενους με κάποια επιπλέον βοήθεια υπερ της Ελλάδας, γι’ αυτό και παράπεμψε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στους άξονες της δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα σ’ αυτό το ζήτημα, «πλειοδότησε» και η Γερμανία καγκελάριος, η οποία ανέφερε ότι η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας έχει αρχίσει και διαφαίνεται σημαντικά, επισημαίνοντας ότι η «Ελλάδα έχει αρχίσει να βάζει σε τάξη τα του οίκου της». «Oι περισσότεροι Γερμανοί είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα κινείται στο σωστό δρόμο, ωστόσο είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της και το ESFS θα κάνει τη δουλειά που χρειάζεται να κάνει.
Bookmark and Share