Η καινοτομία μοιράζει επιδοτήσεις 30 εκατ. σε υποψήφιους μπίζνεσμεν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η καινοτομία μοιράζει επιδοτήσεις 30 εκατ. σε υποψήφιους μπίζνεσμεν

Επιδοτήσεις για πολίτες άνω των 18 ετών και νεοσύστατες επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν καινοτόμες εταιρείες προκηρύσσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διατίθενται 30 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του...50% του κόστους έργων αξίας από 20.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ, ποσό που κλιμακώνεται ανάλογα με τον κλάδο δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» και θα χρηματοδοτεί από τον μηχανολογικό εξοπλισμό, νέες τεχνολογίες πληροφοριών, διαμόρφωση εγκαταστάσεων μέχρι συμβουλευτική υποστήριξη, ανάπτυξη πρωτοτύπων, πιστοποίηση συστημάτων, προβολή κ.λπ.

Καλύπτει μεγάλο εύρος οικονομικών δραστηριοτήτων της μεταποίησης, της πράσινης οικονομίας, αλλά των υπηρεσιών. Δεν περιορίζεται στην τεχνολογική καινοτομία αλλά και σε άλλες μορφές όπως η οικολογική, η μείωση της γραφειοκρατίας κ.λπ.

Αφορά φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις έως 50 ατόμων που έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις. Οι υπό ίδρυση επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο και να ιδρύονται με κατ' ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 51% και αποκλειστικής διαχείρισης, από φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι άνεργα ή μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα το 2010.

Επιλέξιμοι κλάδοι εκτός από το σύνολο σχεδόν της μεταποίησης είναι δραστηριότητες υποστηρικτικές προς τη γεωργία, επεξεργασίας λυμάτων, λογισμικού τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων, σχετιζόμενες με νέες τεχνολογίες, αρχιτεκτονικές, επιστημονικής έρευνας, σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, συσκευασίας, βιβλιοθηκών κ.λπ. Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τον τομέα της μεταποίησης (από 20.000 έως 200.000 για τους υπόλοιπους επιλέξιμους κλάδους) οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η διάρκεια υλοποίησης των έργων ορίζεται σε 18 μήνες με δυνατότητα εξάμηνης παράτασης. Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΕΠΑΕ,
www.efepae.gr).

Επιδοτούνται μόνο οι προτάσεις που έλαβαν τουλάχιστον το 55% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας και δεν προβλέπονται επιλαχούσες προτάσεις.

Είναι δυνατές δύο μόνο τροποποιήσεις του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της επένδυσης (εξαιρούνται οι παρατάσεις, αλλαγές επωνυμίας ή έδρας, μετοχικής σύνθεσης κ.λπ.) Η μεταφορά δαπανών (μεταξύ κατηγοριών δαπανών) δεν δύναται να υπερβαίνει το 20% του συνολικά εγκεκριμένου προϋπολογισμού.
Bookmark and Share