Η εξέγερση ..πάει Σαουδική Αραβία; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η εξέγερση ..πάει Σαουδική Αραβία;


Έντονες πιέσεις, να άρει την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δέχεται και σήμερα η Σαουδική Αραβία ενώ ακτιβιστές μέσω Facebook κάνουν λόγο για «Ημέρα Οργής» και «Σαουδική Επανάσταση» αυτή την εβδομάδα.

Με τις δυνάμεις ασφαλείας του...εμιράτου να έχουν εντολή να καταστέλλουν τις παράνομες διαδηλώσεις, ο οργανισμός Human Rights Watch ζητά τη χαλάρωση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. «Η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να ανακαλέσει την κατηγορηματική απαγόρευση των ειρηνικών διαδηλώσεων».
Η Sarah Leah Whitson, διευθύντρια του Human Rights Watch για την περιοχή της Μέσης Ανατολής πρόσθεσε: «Απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις η Σαουδική Αραβία λέει στους πολίτες ότι για πολιτικούς λόγους δεν είναι πολίτες και δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στα κοινά».
Ακτιβιστές του διαδικτύου κάνουν λόγο για «Ημέρα της οργής» αυτή την Παρασκευή, μετά τις προσευχές, μέσω σελίδας του Facebook. Μία άλλη σελίδα κάνει λόγο για «Σαουδική Επανάσταση» η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου.
Οι ακτιβιστές και στις δύο σελίδες ζητούν πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δουλειές, ελευθερία και δικαιώματα για τις γυναίκες.
Bookmark and Share