Φόρμουλα για το πρόβλημα των μεταναστών απεργών πείνας ετοιμάζει η κυβέρνηση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Φόρμουλα για το πρόβλημα των μεταναστών απεργών πείνας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Διέξοδο για το ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας ψάχνει η κυβέρνηση, με μια φόρμουλα, η οποία προβλέπει αναβολή της απομάκρυνσής τους από τη χώρα, η οποία θα...συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και με δυνατότητα ανανέωσης.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την πρότασή της δια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Παπουτσής γνωστοποίησε την κυβερνητική απόφαση και διευκρινίζει ότι «μετά την παρέλευση του εξαμήνου η βεβαίωση μπορεί να ανανεώνεται έπειτα από νέα κρίση, αν συνεχίσει να είναι ανέφικτη η απομάκρυνση.
Η προϋπόθεση που θέτει το υπουργείο για την απόδοση της γραπτής βεβαίωσης στους απεργούς πείνας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να έχουν αποδεχθεί την καταγραφή και την τακτοποίησή τους μέσω των αστυνομικών αρχών. Μάλιστα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η διαδικασία ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε τις εμπλεκόμενες στην υπόθεση μη κυβερνητικές οργανώσεις και κάθε ενδιαφερόμενο επιστημονικό φορέα να συμβάλλουν με τη συνδρομή τους.

Παράλληλα, ο διοικητής της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης, μαζί με πέντε γιατρούς του ΕΣΥ, φτάνουν αυτή την ώρα, στο Μέγαρο της Υπατίας, προκειμένου να συναντηθούν με την ομάδα των γιατρών, που συμπαραστέκονται επί μέρες στους μετανάστες. Στόχος είναι να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας και να διερευνηθούν καταγγελίες ότι κάποιοι από τους απεργούς, έτυχαν πλημμελούς περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.
Bookmark and Share