"Δικά μας παιδιά" δεν είναι μόνο οι κάθε λογής «μπαχαλάκηδες»... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"Δικά μας παιδιά" δεν είναι μόνο οι κάθε λογής «μπαχαλάκηδες»...

Οι αστυνομικοί το χρωστούν στους συναδέλφους τους, δύο παλικάρια 22 και 23 ετών να συλλάβουν τους χθεσινούς στυγνούς εγκληματίες και είναι χρέος τιμής να το καταφέρουν. Τα έργο τους θα διευκολυνθεί αν έχουν την συμπαράσταση της κοινωνίας και αυτή η συμπαράσταση πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά όσο ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας..

Η χθεσινή δολοφονία δυο αστυνομικών και ο σοβαρός τραυματισμός άλλων δύο από αδίστακτους κακούργους προστίθεται στη σειρά των θρασύτατων εγκληματικών ενεργειών που πληθαίνουν θεαματικά τελευταία.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αύξηση της..εγκληματικότητας αποτελεί συνέπεια της οικονομικής κρίσης και είχε προβλεφθεί, όμως τα συνεχή περιστατικά ληστειών που συνοδεύονται από τραυματισμούς και φόνους εν ψυχρώ, καθώς και οι παράτολμες επιδρομές με χρήση όπλων από διάφορα άτομα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τύπους που η ανέχεια έχει οδηγήσει στην παρανομία. Πρόκειται για στυγνούς εγκληματίες που είναι αποφασισμένοι να πάρουν ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα γίνεται σαφές ότι το ποινικό έγκλημα στην Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί και είναι ιδιαίτερα βίαιο.

Οι λόγοι για την αναβάθμιση και την βίαιη διάσταση που έχει πάρει η εγκληματικότητα στη χώρα μας, έχουν επανειλημμένα αναφερθεί και αναλυθεί. Αυτή τη στιγμή όμως σημασία έχει η συμπαράσταση που πρέπει να δείξει η ελληνική κοινωνία, τα μήντια και τα κόμματα στους αστυνομικούς. Σε όλους τους αστυνομικούς που παίζουν πλέον το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα καθημερινά και ειδικά σε αυτούς της ομάδας «Δίας» που έχουν σημειώσει επιτυχίες στη δίωξη του εγκλήματος. Είναι δικά μας παιδιά, είναι αίμα μας και είναι καιρός να απαλλαγούμε από τα παλιά αριστερά σύνδρομα. Η Ελλάδα δεν είναι σήμερα αστυνομικό κράτος και όλοι αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο μπουρδολογούν ασύστολα.

Αντίθετα, η Ελλάδα είναι πια μία χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα αυξανόμενης εγκληματικότητας και εσωτερικής ασφάλειας και επιβάλλεται να έχει μια καλά εκπαιδευμένη αστυνομία που θα διαθέτει όλα τα δυνατά μέσα για να λειτουργεί και να φέρνει σε πέρας την αποστολή της. Καμία αντίρρηση να ασκείται κριτική στην αστυνομία όταν αστοχεί ή όταν όργανά της κάνουν υπερβάσεις στα καθήκοντά τους και βέβαια όταν παρανομούν. Δεν μπορεί όμως να είναι μόνιμα αυτή στο στόχαστρο, όπως συμβαίνει όταν προσπαθεί να επιβάλει τον νόμο και την τάξη. Είναι άδικο και ευνουχίζει κάθε προσπάθεια των αστυνομικών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του επαγγέλματός τους.

Έχει φυσικά σημασία να αποδειχθεί αν η χθεσινή τραγωδία είναι έργο ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου ή τρομοκρατών. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει να συλληφθούν οι ένοχοι. Οι αστυνομικοί το χρωστούν στους συναδέλφους τους, δύο παλικάρια 22 και 23 ετών και είναι χρέος τιμής να το καταφέρουν. Τα έργο τους θα διευκολυνθεί αν έχουν την συμπαράσταση της κοινωνίας και αυτή η συμπαράσταση πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά όσο ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας. Μία τέτοια συμπεριφορά της κοινωνίας θα κάνει και τους αστυνομικούς να είναι υπερήφανοι για το επάγγελμά τους και αυτό το χρειαζόμαστε όλοι. Θα απολαμβάνουμε μεγαλύτερη προστασία και θα αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς.
Αρκεί να θυμόμαστε ότι και οι αστυνομικοί είναι παιδιά μας, όχι μόνο οι κάθε λογής «μπαχαλάκηδες».
Aγ.Στάγκος
Bookmark and Share