Γιατί δεν ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γιατί δεν ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ;

Αναβάλλεται η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων για το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) τετάρτου τριμήνου που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή από την Στατιστική Υπηρεσία, χωρίς να δοθεί συγκεκριμένος λόγος.

"Από τη Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών ανακοινώνεται ότι...το Δελτίο Τύπου των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών του 4ου τριμήνου 2010 θα εκδοθεί στις 18-03-2011 αντί στις 11-03-2011", ανέφερε η ανακοίνωση. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί το προηγούμενο μήνα, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά -6,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, σε ετήσια βάση, και κατά 1,4% σε τριμηνιαία βάση.
Στο μεταξύ, αναβάλλεται η δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων της 15ης Μαρτίου, καθώς η ρευστότητα είναι επαρκής, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, θα υπάρξει νέα έκδοση εντόκων γραμματίων τον Απρίλιο. "Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε έκδοση εντόκων γραμματίων την ερχόμενη εβδομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Χριστοδούλου, και συμπλήρωσε ότι "θα επιστρέψουμε στην αγορά τον Απρίλιο με την επόμενη έκδοση εντόκων γραμματίων".
Bookmark and Share