Καντάφι: «Θα χυθεί πολύ αίμα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ επέμβουν στη Λιβύη» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Καντάφι: «Θα χυθεί πολύ αίμα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ επέμβουν στη Λιβύη»

Με αίμα απειλεί ο συνταγματάρχης Καντάφι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ επέμβουν στη Λιβύη, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε έτοιμος να ανοίξει η συζήτηση για συνταγματικές αλλαγές στη χώρα χωρίς τη...χρήση βίας.

Ο Λίβυος πρόεδρος δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία με όποιο κόστος, ενώ καθεστωτικές δυνάμεις να προσπαθούν να ανακαταλάβουν πόλεις που ελέγχει η αντιπολίτευση.

Σχεδόν σε ολόκληρη τη Λιβύη αρχηγοί φυλών, αξιωματούχοι και στρατιωτικοί που έχουν προσχωρήσει στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, οργανώνονται και κινούνται προς περιοχές που δέχονται την επίθεση των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων.

Πάντως από τα ανατολικά γίνονται κανονικά οι εξαγωγές πετρελαίου

Την ίδια ώρα, δύο επιθετικά πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού εισήλθαν στη διώρυγα του Σουέζ μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι επρόκειτο να μετακινήσουν πλοία και αεροσκάφη εγγύτερα στη Λιβύη.

Εκτιμάται ότι η μετακίνηση αμερικανικών πλοίων και αεροσκαφών εκτιμάται ότι αποτελεί κυρίως συμβολική επίδειξη ισχύος, καθώς ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι νατοϊκοί της σύμμαχοι δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι για άμεση στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, όπου ο Καντάφι έχει χάσει τον έλεγχο σε μεγάλες περιοχές.

Ο νεοδιορισθείς Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ τόνισε ότι μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση θα πρέπει να έχει την ξεκάθαρη έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε ότι η Λιβύη οδεύει προς έναν εμφύλιο πόλεμο.

Σε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω καταδίκη της βίαιης καταστολής της εξέγερσης από τον Καντάφι
Bookmark and Share