"Ράλι" για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Ράλι" για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

βλέπει ακόμα και η επιφυλακτική -ως τώρα- Citigroup.
  • Από το περασμένο Σάββατο βέβαια, το ..μέντιουμ του Greece Salonika είχε "προβλέψει" πως: "Επιτυχία ή αποτυχία το αποτέλεσμα της συνόδου, ένα είναι σίγουρο.Οι δύο επόμενες εβδομάδες προσφέρονται για μεγάλες συγκινήσεις στο Ελληνικό Χρηματιστήριο" salonika.com/sear12-45/
“Ράλι” στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές “βλέπει” η Citigroup, αποτιμώντας τη θετική επίδραση που θα έχει στον εν λόγω κλάδο οι αποφάσεις για μείωση του ελληνικού επιτοκίου κατά 1% και για την... επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της έκθεση, η επί της αρχής πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ για την Ελλάδα θα συμβάλλει καταλυτικά στην υποχώρηση των spread και CDS, κάτι το οποίο διαφαίνεται ήδη από τις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Όπως σχολιάζει οι ελληνικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους 45 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και τουλάχιστον 10-15 δισ. ευρώ σε δάνεια ή το 17%-19% του συνολικού κυβερνητικού χρέους της Ελλάδας. «Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να καταγράψουν ράλι όταν μειωθεί το spread. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη έκθεση έχουν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ράλι», εκτιμά η Citigroup.
Bookmark and Share