Καμία απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών στη ΠΓΔΜ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Καμία απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών στη ΠΓΔΜ


Κανένα αποτέλεσμα σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη ΠΓΔΜ, δεν έδωσε η συνάντηση του πρωθυπουργού της, Νίκολα Γκρούεφσκι και του αρχηγού της....αντιπολιτευόμενης "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Ύστερα από μία μαραθώνια συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 10 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο κ.Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι δεν έκανε αποδεκτά ορισμένα από τα βασικά αιτήματα που έχει θέσει η αντιπολίτευση για να επιστρέψει στη Βουλή, αλλά και να συναινέσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Το κόμμα του δεν πρόκειται να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα και ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, υπό τις παρούσες συνθήκες, τότε η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει σε αυτές», πρόσθεσε ο αρχηγός του SDSM. Ο κ.Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η κυβέρνησή του αποδέχτηκε αρκετά από τα αρχικά αιτήματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ο κ.Τσερβένκοφσκι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους, έθετε συνεχώς νέους όρους. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ακόμη και στην περίπτωση που η αντιπολίτευση αρνηθεί να συμμετάσχει σ' αυτές.

Οι διαφορές των δύο πολιτικών αντιπάλων αφορούν τις τροποποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας και τη λειτουργία των ΜΜΕ του ομίλου του επιχειρηματία Β. Ράμκοφσκι, τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι και η λειτουργία τους απειλείται, μετά τη δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Bookmark and Share