Βρέθηκε ο αποστολέας του e-mail της χρεωκοπίας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βρέθηκε ο αποστολέας του e-mail της χρεωκοπίας!


Ενας 43χρονος από την Κρήτη φέρεται να είναι ο αποστολέας των e-mails που προεξοφλούσαν τη... χρεoκοπία της Ελλάδας και που προκάλεσαν γενική αναστάτωση και κόντρα σε επίπεδο ΠΑΣΟΚ- Νέας Δημοκρατίας. Ο υπογράφων, για γίνει πειστικός για τους ισχυρισμούς του, δήλωνε ότι είναι στέλεχος μεγάλης τράπεζας, με «εσωτερική πληροφόρηση» για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τελικώς ένας τορναδόρος.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές περιμένουν την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, από τα σχετικά στοιχεία που θα τους παραδώσουν οι πάροχοι του Ιντερνετ, προκειμένου να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Το e-mail αρβύλα

Όπως ανέφερε στο κείμενο "από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή. Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου Οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεοκοπία."Το κείμενο κατέληγε ως εξής: "Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα. Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω. Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό. Με εκτίμηση Γ. Β." Με ταχύτατη διαδικασία υπήρξε αναπαραγωγή αυτού του κειμένου από δεκάδες άλλους δικτυακούς τόπους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, ο 43χρονος ανήρτησε στις 9 Μαρτίου 2011 το ίδιο κείμενο σε τρία διαφορετικά blogs και sites. Το κείμενο προέβλεπε τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ γίνονταν διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Bookmark and Share