Το ...μισογεμάτο ποτήρι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το ...μισογεμάτο ποτήρι


Για να απαλύνουν λίγο τον πόνο τους από την προς τα πάνω αναθεώρηση του ελλείμματος του φετινού προϋπολογισμού, οι του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσαν τα στοιχεία για το «μέγεθος της δημοσιονομικής προσπάθειας» και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τα οποία εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Ετσι, η Ελλάδα έχει μεν το...
δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα το 2010 (10,5%), αλλά έχει επιτύχει και τη μεγαλύτερη μείωση σε σύγκριση με το 2009 (ήταν 15,4%). Κατά πόδας την ακολουθεί η Μ. Βρετανία (10,4% φέτος έναντι 11,4% πέρσι), αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι εκτός ευρωζώνης. Στην πρώτη θέση φιγουράρει το θηριώδες 32,4% της Ιρλανδίας (ήταν 14,3% πέρσι), αλλά η εκτίναξη οφείλεται στη διάσωση των χρεοκοπημένων τραπεζών της, που υποχρεώθηκε να κάνει η κυβέρνηση.

Από τις λοιπές ομοιοπαθείς χώρες του Νότου, η Ισπανία έχει έλλειμμα 9,2% (11,1% πέρσι) και η Πορτογαλία 9,1% (10,1% πέρσι). Η Γερμανία της Μέρκελ πήγε φέτος (3,3%) λίγο χειρότερα από πέρσι (3%), αλλά αυτοί που σπάνε κάθε ρεκόρ, προς τα κάτω εννοείται, είναι οι του Βορρά: Φινλανδία 2,5%, Δανία 2,7%, Λουξεμβούργο 1,7% και (κρατηθείτε!) Σουηδία 0 (μηδέν!) %.

Συμπέρασμα: Είμαστε ακόμη στην (αρνητική) κορυφή και θα μας βγάλουν το λάδι μέχρι να γίνουμε... Δανία του Νότου, που ήθελε κι ο Γιώργος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share