Δεύτερο Βόσπορο θα κατασκευάσει η Τουρκία! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δεύτερο Βόσπορο θα κατασκευάσει η Τουρκία!


Η Τουρκία θα κατασκευάσει μια διώρυγα πλάτους 150 μέτρων, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να αποσυμφορήσει το Βόσπορο που διασχίζει την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα...
σχέδια του αιώνα που θα επισκιάσει τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.

Οι προκαταρκτικές μελέτες για το σχέδιο, που πρόκειται να διαρκέσουν δύο χρόνια, θα αρχίσουν μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς να αποσαφηνίσει τις οικονομικές πλευρές του σχεδίου. Η διώρυγα θα έχει μήκος από 40 ως 50 χιλιόμετρα και βάθος 25 μέτρα, διευκρίνισε.

1 σχόλιο:

  1. Γίγαντας με πήλινα πόδια είναι και η Τουρκία

    "Την ώρα που ο Ερντογάν συχνά εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη και στην αγοραστική δύναμη, στην αναφορά που ανακοίνωσε ο ΟΑΣΕ φαίνεται ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις τρεις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Όσον αφορά την ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων βρίσκεται δίπλα στο Μεξικό και στην Χιλή.

    Στην αναφορά ¨Η κοινωνία με μια ματιά¨ του ΟΑΣΕ, όσον αφορά την ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων, οι
    τρεις πρώτες χώρες είναι η Χιλή, το Μεξικό και η Τουρκία. Με βάση την αναφορά η Τουρκία έχει το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης ανάμεσα στις χώρες του ΟΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share