"Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια δεκαετία", - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

"Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια δεκαετία",


προειδοποιεί ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κεφαλαίου διαχείρισης ομολόγων του κόσμου, της Pimco..

Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν (Mohamed El-Erian) επανέρχεται και με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κάνει λόγο για κίνδυνο μίας "χαμένης δεκαετίας" για την Ελλάδα.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι "η Λατινική Αμερική..
υπέφερε από μία 'χαμένη δεκαετία' όσον αφορά την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις" και ότι "η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα τον ίδιο κίνδυνο", καθώς "είναι πολύ μακριά" από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν έχει έρθει καθόλου πιο κοντά στην επιστροφή της στις αγορές.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κεφαλαίου διαχείρισης ομολόγων του κόσμου, της Pimco, τονίζει ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από τη σταθεροποίηση των οικονομικών της και θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της.

"Μέχρι στιγμής δεν έχει λειτουργήσει καμία από τις λύσεις για την ελληνική κρίση χρέους. Και πολύ κόσμος -- συμπεριλαμβανομένου και εμού-- δεν πιστεύει ότι θα λειτουργήσουν στο μέλλον", έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Pacific Investment Management Company (PIMCO).
Η Ελλάδα θα χρειαστεί "μια κατά προτίμηση εθελούσια και ελεγχόμενη αναδιάρθρωση" για να μειώσει το βάρος των δανειακών της υποχρεώσεων, πρόσθεσε ο επικεφαλής της PIMCO.

Ο Eλ Εριάν πρόσθεσε ότι η διάσωση της Ελλάδας από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ζήτησε να γίνουν επειγόντως βελτιώσεις.
"Αυτό σημαίνει να εγκαταλείπουμε τις απόπειρες διάσωσης, εάν δεν λειτουργούν και εάν δεν πρόκειται να λειτουργήσουν", είπε.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι οι μέχρι στιγμής προσπάθειες έχουν περιορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες χώρες και θεσμικά όργανα. Μια κρίση χρέους όμως δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω ενίσχυσης της ρευστότητας, είπε. "Το να προσθέτουμε νέο χρέος στον όγκο του ήδη υφιστάμενου δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share