Διχασμός στην Ευρώπη λόγω του ελληνικού χρέους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Διχασμός στην Ευρώπη λόγω του ελληνικού χρέους


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο απόσπασμα από το επόμενο τεύχος του Der Spiegel, έχει προκύψει σοβαρή διαφωνία ανάμεσα στον κεντρικό τραπεζίτη Jean Claude Trichet και ορισμένους υπουργούς Οικονομικών αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βγει ξανά στις αγορές τον επόμενο χρόνο.

Η διαφωνία αυτή καταγράφηκε σε ...
τηλεφωνική συνδιάσκεψη του προηγούμενου Σαββάτου αναφέρει το δημοσίευμα του Der Spiegel. Ο Trichet, σύμφωνα με το δημοσίευμα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, καθώς φοβάται ότι η Ευρωζώνη και οι τράπεζας που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα θα υποστούν ζημιά από μία τέτοια συζήτηση.

Εκτός από τον Trichet, στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας Christine Lagarde και Wolfgang Schaeuble καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Oli Rehn, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. Οπως επισημαίνεται στο δημοσιευμα ο Wolfgang Schaeuble θεωρεί τη συμπεριφορά του Trichet στην αντιμετώπιση των αγορών κεφαλαίου υπερβολική και έως ένα βαθμό αναξιόπιστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share