Απελευθέρωση μετατάξεων δημοτικών υπαλλήλων εξετάζει το Yπ. Εσωτερικών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Απελευθέρωση μετατάξεων δημοτικών υπαλλήλων εξετάζει το Yπ. Εσωτερικών

Την απελευθέρωση των μετατάξεων μόνιμων υπαλλήλων, ακόμη και εργαζόμενων στους δήμους, προς άλλες δημόσιες υπηρεσίες εξετάζει το Yπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες που... είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στόχος των μετατάξεων που έχουν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση είναι ο εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού, για την κάλυψη δηλαδή των κενών σε υπηρεσίες του Δημοσίου από το πλεονάζον προσωπικό που καταγράφεται σε αρκετούς φορείς, με δεδομένο και το "πάγωμα" των προσλήψεων στην αναλογία μία για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που επεξεργάζεται το Yπουργείο Εσωτερικών θα ανοίξει ο δρόμος και για αμοιβαίες μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι σήμερα το δικαίωμα αυτό είχαν μόνο εργαζόμενοι σε ΚΕΠ και νοσοκομεία. Τώρα θα δοθεί γενικευμένα η δυνατότητα σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Η ρύθμιση αυτή θα διευκολύνει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα μετακινούνται οικειοθελώς σε άλλον φορέα και σε περιοχή που τους εξυπηρετεί, χωρίς παράλληλα να προκαλεί προβλήματα στην υπηρεσία από την οποία προέρχονται με τη δημιουργία κενών θέσεων, καθώς θα αντικαθίστανται στο πλαίσιο της αμοιβαίας μετάταξης.

Ευνοϊκή για οικογένειες στις οποίες και οι δύο σύζυγοι υπηρετούν στο Δημόσιο είναι και η πρόβλεψη να ισχύσει το καθεστώς συνυπηρέτησης για όλους τους φορείς. Στις προθέσεις του Yπουργείου Εσωτερικών είναι να επεκταθεί το καθεστώς αυτό για όλες τις οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να συνυπηρετούν στην ίδια πόλη ή τουλάχιστον στον ίδιο νομό και εφόσον δεν δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στις υπηρεσίες από τις οποίες θα μετακινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share