Για επιμήκυνση μιλάει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Η. Πολεμαρχάκης... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Για επιμήκυνση μιλάει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Η. Πολεμαρχάκης...


Σίγουρες μπορούν να θεωρούνται πλέον οι προχωρημένες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο για το θέμα της επιμήκυνσης του συνόλου του Ελληνικού χρέους.

Την άποψη ότι αυτό που προέχει είναι η επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας και όχι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου...
κ. Ηρακλής Πολεμαρχάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση στο London School of Economics.

«Το θέμα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Πολεμαρχάκης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. «Πιστεύω πως ο επανασχεδιασμός των 100 δισ. ευρώ που δόθηκαν από το ΔΝΤ και την ΕΕ, αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει», σημείωσε. "Προς το παρόν δεν χρειάζεται να μιλάμε για τίποτε άλλο πέραν ενδεχομένως του ευκολότερου", τόνισε ο κ. Πολεμαρχάκης.«Για το πολύ άμεσο μέλλον, όλοι γνωρίζουμε πως η χρηματοδότηση που απαιτείται για τις ελληνικές τράπεζες καλύπτεται για τα επόμενα 2-3 χρόνια από το Μνημόνιο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με τις πιέσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση, ενώ υπογράμμισε ότι στο μέλλον πρέπει να γίνουν υπολογισμοί.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να πραγματοποιεί παρασκηνιακές επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να περιοριστούν τα σενάρΙα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με "Τα Νέα", πληροφορίες φέρουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει πραγµατοποιήσει σειρά τηλεφωνικών επαφών τόσο µε ηγέτες µεγάλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και µε παράγοντες των Βρυξελλών σε µια προσπάθεια να αποσυµφορηθεί η πίεση που υφίσταται η Ελλάδα τόσο από τα δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου όσο, κυρίως, από τις δηλώσεις αναλυτών και εµπειρογνωµόνων που βρίσκονται κοντά σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου έχει αποκοµίσει ήδη τη θετική «ψήφο» στις προσπάθειές του να αποτραπεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τόσο από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης όσο και από τους ηγέτες της Γερµανίας και της Γαλλίας Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share