Απόφαση - πρόκριμα για Π. Ψωμιάδη; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Απόφαση - πρόκριμα για Π. Ψωμιάδη;

«Ο κ. Ψωμιάδης θα έπρεπε να είχε τεθεί σε αργία από τη στιγμή που είχε δικαστεί πρωτοδίκως. Αυτό δεν έγινε και τώρα υπάρχει μια τελεσίδικη καταδίκη.
Όταν καθαρογραφεί θα ξέρουμε τι θα κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσουμε το νόμο».


Τάδε έφη ο...
Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για την πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Η άλλη περίπτωση
Με μία απόφαση-πρόκριμα και για άλλες ανάλογες, ο κ. Σώκος έθεσε χθες σε αργία το δήμαρχο Δίου - Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, για τη συμμετοχή του σε υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος στον πρώην δήμο Λιτοχώρου, δηλαδή σε δήμο, ο οποίος έχει πλέον καταργηθεί.

«Ο κ. Παπαθανασίου τίθεται σε αργία, καθώς έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του όταν ήταν δήμαρχος στο Λιτόχωρο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας και διευκρίνισε ότι «η σχετική απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που προβλέπει να τίθεται σε αργία ένας αιρετός όταν παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα». Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου, με γραπτή του δήλωση, επισημαίνει ότι θα προσβάλει νομικά την απόφαση του γενικού γραμματέα, δηλώνει ότι θα αποδειχθεί σύντομα η αθωότητά του και γνωστοποιεί ότι έχει ζητήσει την επίσπευση της δίκης του, που θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2011.


Άρθρο Δ.Διαμαντίδης
Πηγή Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share