Επίκειται ..ξεπούλημα; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Επίκειται ..ξεπούλημα;




Εmail αναγνώστη:
"Σήμερα, στην Ολλανδία και συγκεκριμενα στην ηλεκτρονικη σελιδα που δημοσιευονται μετεφρασμενα στα αγγλικα τα ντοπια νεα, αναρτηθηκε το παρακατω:

http://www.dutchnews.nl/news/archives/2011/05/greece_must_accept_forced_priv.php


Προκειται για εμφανη προσπαθεια διαμορφωσης αποψης στην τοπικη κοινη γνωμη για να παρουσιασθει ως ευλογη η πιεση που θα ασκηθει τις επομενες μερες στην Ελλαδα για το ξεπουλημα της κρατικης περιουσιας.

Χαρακτηριστικα στοιχεια της υπουλης ρητορειας που διακρινει το αρθρο:

1) " must give up control of its privatisation programme and allow an independent organisation to take over the sale of state assets ".

"Must give up control" : Ειναι επιτακτικο/ειναι αναγκασμενος να παραδωσει τον ελεγχο σε "ανεξαρτητο" οργανισμο. Πολλη καψα διακρινει τους Ολλανδους πολιτικους εφοσον μιλαμε για ανεξαρτητες αρχες.

2) " Greek prime minister George Papandreou promised in March to sell ¤50bn in state assets " : Αληθεια, τι θα πει "υποσχεθηκε" οταν μιλαμε σε επιπεδο διακρατικων συμφωνιων; Σηκωσε το χερι και ειπε "μα την Παναγια θα τα πουλησω, πιστεψτε με"; Υπεγραψε καποιο εγγραφο που τον δεσμευει; Αν ισχυει το πρωτο, γιατι τετοιες αξιωσεις απο τους Ευρωπαιους πολιτικους; Αν ισχυει το δευτερο, γιατι δεν εχει παρουσιαστει δημοσια το συγκεκριμενο εγγραφο στον Ελληνικο Λαο; Για να προστατευτει το πολιτικο μελλον του Ελληνα (;) πρωθυπουργου;

3) "However, Internal dissension in the Greek government and resistance from the trade unions have stopped any progress." : Ο μονος λογος που δεν εχουν ξεπουληθει ολα ειναι επειδη οι Ελληνες πολιτικοι ειναι ανικανοι και καποια χαζοσυνδικατα το εμποδιζουν. Το οτι ολος ο Ελληνικος λαος αντιδρα και μονο στην σκεψη δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα. Συμφωνα με το αρθρο ευθυνονται μονο κατι βλακες πολιτικοι και κατι χαζοσυνδικατα. Ο Ελληνικος λαος δεν φαινεται να εχει αντιρρηση. Διαδικαστικες λεπτομερειες δηλαδη.

Με λιγα λογια, το ξεπουλημα ερχεται. Αν υπαρξει οποιαδηποτε Ελληνικη αντιδραση, η προπαγανδα των μεσων στις Ευρωπαικες χωρες εχει προλειανει το εδαφος για να εχουμε κλιμα "αυτοβουλης" δυσφοριας απο την μερια των Ευρωπαιων πολιτων. Τουτεστιν ωμος εκβιασμος για μειωση των τουριστικων μας εσοδων και μεγαλυτερη "συναινεση" απο την λαικη βαση για την ληψη μετρων απο τις Ευρωπαικες κυβερνησεις που θα ειναι καταδικαστικα για την χωρα μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share