Πρόστιμα-μαμούθ για τα διπλοπαρκαρισμένα στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πρόστιμα-μαμούθ για τα διπλοπαρκαρισμένα στη Θεσσαλονίκη

Σκληρότερα μέτρα περιμένουν τους Θεσσαλονικείς στην προσπάθεια καταπολέμησης του κυκλοφοριακού προβλήματος. Μεταξύ άλλων θα ενταθεί το κυνηγητό στα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα με τη συμβολή ιδιωτών επιχειρηματιών με γερανοφόρα οχήματα, με τους οποίους ο δήμος θα συνάψει σύμβαση.

Επίσης θα υπερδιπλασιαστούν τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, όπως και τα...
πρόστιμα για την κίνηση και στάθμευση δικύκλων σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, με την υπόσχεση για εξασφάλιση χώρων στάθμευσης αντίστοιχων με εκείνους των Ι.Χ. σε μη κεντρικές οδούς. Οπου χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, θα συμβάλει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τον υπερδιπλασιασμό των προστίμων για παράνομη στάθμευση θα προωθήσει ο Σπ. Βούγιας στο νέο ΚΟΚ που θα ψηφιστεί στη Βουλή το φθινόπωρο.

Για να γίνουν όλα αυτά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το υπουργείο θα υπογράψουν Σύμφωνο Συνεργασίας για τη λήψη εξειδικευμένων μέτρων και ρυθμίσεων για την επίλυση του κυκλοφοριακού. Αυτό αποφασίστηκε το περασμένο Σάββατο σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην οποία μετείχαν ο υφυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η δημιουργία πέντε νέων λεωφορειολωρίδων στις οδούς Λ. Στρατού, Παπαναστασίου, Αγγελάκη, Εθν. Αντιστάσεως και Γ. Παπανδρέου (Ανθέων). Αποφασίστηκε επίσης να κατασκευαστούν επτά νέοι χώροι προσωρινής στάθμευσης των ταξί.


Σ.Αποστολάκης
Ελευθεροτυπία

Bookmark and Share