Τα ελληνικά αδιέξοδα διαπιστώνουν -και πάλι- οι “New York Times” - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τα ελληνικά αδιέξοδα διαπιστώνουν -και πάλι- οι “New York Times”

Στις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας “New York Times”.

Στο δημοσίευμα αποτυπώνονται τα..
«οικονομικά αδιέξοδα» σε συνδυασμό με την αυξητική τάση που παρατηρείται σε αυτοκτονίες, αστέγους και ουρές σίτισης.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζονται ιστορίες ατόμων που γνώρισαν την οικονομική καταστροφή και αντιμετωπίζουν έντονα πρόβλημα επιβίωσης. Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία, σε συνδυασμό με την τεράστια εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό.

«Μόνο πέρυσι, 40 δισ. ευρώ εξήλθαν από την Ελλάδα, ενώ φέτος αναμένεται ότι το ποσό θα είναι πολύ μεγαλύτερο» αναφέρει η εφημερίδα, την ίδια ώρα που τα σενάρια θέλουν τη χώρα μας να λαμβάνει πρόσθετη οικονομική ενίσχυση κατά 60 δισ. ευρώ.

Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί με αντάλλαγμα την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας αλλά και την εντατικοποίηση των διαδικασιών για τις αποκρατικοποιήσεις.

«Μια κοινωνική έκρηξη βρίσκεται προ των θυρών» σχολιάζουν στην εφημερίδα αναλυτές, με πρώτα θύματα τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, καθώς και τους περίπου 1 εκατομμύριο εργαζομένους στο δημόσιο, που έχουν δει τις περικοπές τους να συρρικνώνονται δραματικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share