Βρείτε φθηνά πρατήρια βενζίνης με ένα SMS - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Βρείτε φθηνά πρατήρια βενζίνης με ένα SMS

Φθηνά πρατήρια με την αποστολή ενός SMS θα μπορούν να βρίσκουν οι οδηγοί Ι.Χ., ενώ τοποθετούνται στην Αττική Οδό και στη συνέχεια και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους ηλεκτρονικοί πίνακες που θα δείχνουν τις τιμές της βενζίνης για τα επόμενα τρία πρατήρια.

Τις παρεμβάσεις αυτές...
προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απάντησε αρνητικά στο ερώτημα για το αν έχει ζητήσει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ειδικότερα, από τις 9 Μαΐου οι κάτοικοι της Αττικής σε πρώτη φάση, και από τον Ιούλιο όλης της χώρας, θα μπορούν από το κινητό τους να αποστέλλουν δωρεάν στον πενταψήφιο αριθμό 54151 μήνυμα και να ενημερώνονται για τις χαμηλότερες τιμές των καυσίμων της περιοχής του ενδιαφέροντός τους.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα αναρτώνται στην Αττική Οδό ηλεκτρονικοί πίνακες που θα αναγράφουν τις τιμές για τα τρία επόμενα βενζινάδικα. Ετσι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πληροφορούνται έγκαιρα για τη φθηνότερη αμόλυβδη.

Σύντομα ηλεκτρονικές σημάνσεις θα γίνονται και στους άλλους κλειστούς αυτοκινητόδρομους. Πάντως ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει με «πλαφόν» και τους πρατηριούχους σε αυτά τα σημεία.

Εξάλλου, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που έχει συστήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά των υγρών καυσίμων. Π.χ. ίδρυση πρατηρίων από υπεραγορές, ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης αποθεμάτων καυσίμων, αυτόματοι πωλητές κ.λπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share