44 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών καταγγέλει ο Αλ.Τσίπρας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

44 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών καταγγέλει ο Αλ.Τσίπρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2011, τα προβλεπόμενα έσοδα από την φορολογία των εφοπλιστών ξεπερνούν ελάχιστα το 1/5 των εσόδων που θα καταλήξουν στα... κρατικά ταμεία από το παράβολο που πληρώνουν οι μετανάστες. Το εντυπωσιακό στοιχείο φέρνει στην Βουλή με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για 44 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι πλοιοκτήτες συμπληρώνοντας πώς «Το αποτέλεσμα όλων αυτών των φοροαπαλλαγών είναι πραγματικά εντυπωσιακό: ενώ η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο τα φορολογικά έσοδα από την ναυτιλία για το έτος 2011 προβλέπονται να είναι μικρότερα ακόμα και από τα έσοδα μέσω των παραβόλων των μεταναστών. Συγκεκριμένα στο τεύχος Κεντρικές Υπηρεσίες του Προϋπολογισμού του 2011 αναφέρονται τα εξής:

Κωδικός εσόδου 0141: Φόρος πλοίων 12 εκατ. ευρώ

Κωδικός εσόδου 3742: Παράβολα μεταναστών 50 εκατ. Ευρώ

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας ρωτά – μεταξύ άλλων - τον κ. Παπακωνσταντίνου εάν έχει εξετάζει «την κατάργηση και αυτών των φοροαπαλλαγών και αν ναι ποιές ακριβώς σκοπεύετε να καταργήσετε;»
Bookmark and Share