Η απόλυτη κηδεμονία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η απόλυτη κηδεμονία


Το πρωινό της Τετάρτης, οι πρώτοι σχολιαστές του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που είχε προηγηθεί στην ελληνική Βουλή, δεν ήταν γηγενείς, αλλά η Μέρκελ και ο Μπαρόζο!


Ο τελευταίος μάλιστα είπε πως ξενύχτησε εκείνο το βράδυ περιμένοντας το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης για την ελληνική κυβέρνηση.
Δικαιολογημένα.
Η πορεία ενός..
ολόκληρου οικοδομήματος αλλά και ευρύτερα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας εξαρτάται από τη μικρή Ελλάδα. Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα είχε μια πλήρης ελληνική χρεοκοπία (γιατί τη μερική την έχουμε υποστεί ήδη) στην παγκόσμια οικονομία τούς τρομάζει λόγω της θεωρίας του ντόμινο.
Η οποία μπορεί να πάψει να είναι θεωρία.
Τους τρομάζει τόσο ώστε τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκού και αμερικανικού Τύπου να έχουν σχεδόν σε καθημερινή βάση αναφορές για τη χώρα μας. Και το CNN και το BBC να διακόπτουν το ζωντανό πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας!

Ολα αυτά, δεν έχουν μόνο μία ανάγνωση, αυτή της αρνητικής δημοσιότητας για τη χώρα μας. Αλλά και μια δεύτερη, αυτή της απόλυτης εξάρτησης, σε βαθμό κηδεμονίας, της ελληνικής πολιτικής ζωής από αυτό που γενικόλογα χαρακτηρίζουμε «ξένο παράγοντα».
Ηταν έκδηλες οι πιέσεις για ψήφιση της κυβέρνησης, εξακολουθούν να είναι για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε επαρκείς λόγους, για να σηκώσουμε τα λάβαρα «κατά των κατακτητών».
Δεν είναι δική τους η ευθύνη.
Εμείς -για την ακρίβεια, οι διαχειριστές των δημόσιων πραγμάτων εδώ και χρόνια- τους δώσαμε το δικαίωμα.

Τους το παραχωρήσαμε...

Γ.Παντελάκης




























Eλευθεροτυπία
Bookmark and Share