Τρίτη απώλεια μαχητικού αεροσκάφους σε ένα μήνα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τρίτη απώλεια μαχητικού αεροσκάφους σε ένα μήνα..

Σοβαρές αναταράξεις τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας όσο και στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσε το τρίτο μέσα σε ένα μήνα ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος

Με δεδομένο ότι και στα τρία οι χειριστές είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό, υπάρχει και η άλλη παράμετρος, που...
στην εποχή του Μνημονίου δεν μπορεί να περάσει αβρόχοις ποσί. Το κόστος αντικατάστασης των δύο μαχητικών και η επισκευή του τρίτου ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, ποσό που σήμερα δεν υπάρχει στο ταμείο του υπουργείου Αμυνας και των Επιτελείων.

Το χθεσινό ατύχημα συνέβη στις 13.24, όταν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης ένα Mirage 2000, ενώ βρισκόταν μεταξύ νήσου Σάμου και Φούρνων, έχασε την ισχύ του κινητήρα του. Ο κυβερνήτης σμηναγός Μιχαήλ Κούρτης και ο συγκυβερνήτης υποσμηναγός Μιχαήλ Μήτσιου εγκατέλειψαν το αεροσκάφος. Τους δύο χειριστές περισυνέλεξε μια ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Γιάννη Κορέλη, που εκτελούσε άσκηση στη θαλάσσια περιοχή.

Εκτός του χθεσινού ατυχήματος, προχθές ένας πιλότος F-16 είδε ξαφνικά τον κινητήρα του αεροσκάφους του να τυλίγεται στις φλόγες και ένα μήνα πριν, στις 17 Μαΐου, αεροσκάφος F-16 έχασε τη ρόδα του στην απογείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share