Νέο ταξίδι του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ευρώπη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Νέο ταξίδι του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ευρώπη


Ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο θα επισκεφθεί από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας την Ουγγαρία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ κάλεσε επίσης την Ελλάδα...
η οποία αντιμετωπίζει δημοσιονομικά προβλήματα, και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχουν "σταθερότητα".

Η επίσκεψη του Γουέν στην Ευρώπη από τις 24 ως τις 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μήνες αφότου επισκέφθηκε τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία και προσφέρθηκε να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες να ξεπεράσουν τις κρίσεις που δημιουργεί το χρέος τους.

Ανακοινώνοντας την επίσκεψη του Γουέν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δεν έκανε γνωστό τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Όμως η κρίση του χρέους που πλήττει την Ελλάδα και συμπαρασύρει το ευρώ είναι πιθανό να επισκιάσει την επίσκεψη του Γουέν, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς, και ο Χονγκ εξέφρασε τόσο ανησυχία όσο και υποστήριξη προς τις προσπάθειες της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση.

"Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα μπορούν να συνεργαστούν για να επιτύχουν σταθερότητα και ανάπτυξη", δήλωσε ο Χονγκ σε ένα αυθόρμητο σχόλιό του για την Ελλάδα.

"Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι χώρες της Eυρωζώνης θα καταφέρουν να πετύχουν σταθερή ανάπτυξη", πρόσθεσε ο κινέζος εκπρόσωπος.

Bookmark and Share