Δεύτερη "βλάβη" σε πλοίο του στολίσκου για τη Γάζα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Δεύτερη "βλάβη" σε πλοίο του στολίσκου για τη Γάζα..

Το ιρλανδικό Saoirse υπέστη ζημιές στο αξονικό σύστημα, τις οποίες οι οργανωτές του Στολίσκου για τη Γάζα αποδίδουν σε ισραηλινή δολιοφθορά

Το ιρλανδικό σκάφος Saoirse που μετέχει στο στολίσκο με...
προορισμό το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας υπέστη δολιοφθορά που οι οργανωτές αποδίδουν στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Η ιρλανδική οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι "έπεσε θύμα σαμποτάζ στο τουρκικό λιμάνι του Γκοτσέκ, όπου βρισκόταν εδώ και εβδομάδες", αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

"Το Ισραήλ είναι ο μόνος ύποπτος για την επιχείρηση αυτή και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας και οι αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας πρέπει να επιμείνουν, ώστε οι δράστες αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη", δήλωσε ο Φίνταν Λέιν , επικεφαλής της επιτροπής.

Το πλοίο μεταφέρει 20 ακτιβιστές από την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία και κατά τους οργανωτές υπέστη σαμποτάζ στο αξονικό σύστημα του πλοίου, το οποίο θα μπορούσε να πάρει κλίση εν πλω και να βυθιστεί.

Αντίστοιχη δολιοφθορά ενντοπίστηκε και στο "Τζουλιάνο" στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την ίδια πηγή, το οποίο μεταφέρει Σουηδούς, Νορβηγούς και Ελληνες ακτιβιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share