Συζήτηση-παρωδία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Συζήτηση-παρωδία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

Ένταση,αποχωρήσεις και επίπεδο ανάξιο λόγου την ώρα που ο λαός περιμένει κάτι θετικό..
  • Επέστρεψε η ΝΔ στην Ολομέλεια
  • Tην ένταση πυροδότησε ο Θ.Πάγκαλος
23.30'
Στην αίθουσα της Βουλής επανήλθαν οι βουλευτές της ΝΔ, που νωρίτερα αποχώρησαν (φωτογ.), εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου που υποστήριξε ότι η "πρώτη Δημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα εξελέγη το 1981".
«Έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Το 1974 δεν ιδρύθηκε μια δημοκρατία. Το 1974 ιδρύθηκε η...
Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή. Εσείς αυτά τα απλά, συνεχίζετε να τα κοροϊδεύετε. Είναι ντροπή σας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, λίγο αφότου οι βουλευτές της ΝΔ απεχώρησαν από την αίθουσα.

«Δεν φύγαμε από πείσμα. Φύγαμε γιατί έπρεπε να συμβολίσουμε ότι η ΝΔ προστατεύει τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και δεν δέχεται τους συκοφάντες της Δημοκρατίας», διεμήνυσε, κάνοντας λόγο για «μαύρη μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

Παρέμβαση Παπανδρέου-Βενιζέλου: "Να επιστρέψετε στην αίθουσα"

Η αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, που κάλεσε τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, που παρέμεινε στην αίθουσα να πείσει τους συναδέλφους του να επιστρέψουν στην Ολομέλεια. Στην αίθουσα της Ολομέλειας παρέμεινε, πέραν του κ. Σιούφα και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Θέλετε αφορμή για να φύγετε από την αίθουσα σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή; Πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός; Μπορεί να πρόκειται για παρεξήγηση. Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήρθε μία δημοκρατία στη χώρα μας. Βεβαιώς το 1981 ήρθε επιτέλους μετά από δεκαετίες μπήκε μία τάξη» ανέφερε στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, που κάλεσε τους βουλευτές να επιστρέψουν, για να μη δώσουν άσχημη εικόνα στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, που βρισκόταν στο βήμα την ώρα της επιστροφής της ΝΔ, χαιρέτησε την απόφαση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιστρέψουν στην αίθουσα.

Θ. Πάγκαλος: "Η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα εξελέγη το 1981"

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι το σύστημα κινδυνεύει "όχι από τις ερπύστριες των τανκς αλλά από την αδυσώπητη βία τη λαίλαπα της ασυδοσίας, την ασχετοσύνη και την ακατάσχετη φλυαρία", ενώ ανέφερε ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα εξελέγη το 1981.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα, που ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει άμεσα, ειδάλλως, οι βουλευτές της ΝΔ θα αποχωρήσουν από τη Βουλή.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share