Σχέδιο επέμβασης στο έδαφος της Συρίας ανακοίνωσε η Τουρκία.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σχέδιο επέμβασης στο έδαφος της Συρίας ανακοίνωσε η Τουρκία..

Η Αγκυρα προετοιμάζει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας σε συριακό έδαφος, για να ανακόψει το κύμα των προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία, εξαιτίας της πρωτοφανούς καταστολής από το καθεστώς Ασαντ.

Να σταματήσει αμέσως τη...
τη βία κατά των Σύρων διαδηλωτών κάλεσε τον Μπασάρ Ασαντ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την ώρα που η Τουρκία προετοιμάζει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας σε συριακό έδαφος -ει δυνατόν με τις ευλογίες του ΟΗΕ- για να ανακόψει το κύμα των προσφύγων!

Ο γνωστός αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ αποκάλυψε ότι η τουρκική επέμβαση στη Συρία εξετάστηκε πρόσφατα "σε ανώτατο επίπεδο", γεγονός που επιβεβαίωσε Τούρκος διπλωμάτης.

"Εμείς θέλουμε μια ισχυρή και ευημερούσα Συρία. Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό πρέπει να εφαρμοστεί η πορεία εκδημοκρατισμού που εγγυήθηκε ο Ασαντ", επεσήμανε από την πλευρά του ο Νταβούτογλου στον απεσταλμένο του Σύρου προέδρου, Χασάν Τουρκμανί, ύστερα από τρίωρη συνάντηση.
Οι Τούρκοι, ωστόσο, δηλώνουν "απογοητευμένοι" από την "έλλειψη συνεργασίας" της Δαμασκού και σχεδιάζουν θύλακα εντός συριακού εδάφους, στην περιοχή μεταξύ Αλεξανδρέτας και Χαλεπιού. Για τον σκοπό αυτό ο Νταβούτογλου κάλεσε χθες για ενημέρωση τους Τούρκους πρεσβευτές σε Μ. Ανατολή, ΗΠΑ και ΕΕ, που θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν την ανοχή της Δύσης και χωρών της περιοχής.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ναμπί Αβτζί, αποκάλυψε πως η χώρα του "υπενθυμίζει συνεχώς στη Συρία την πιθανότητα μιας τουρκικής επέμβασης" με τη συγκατάθεση της διεθνούς κοινότητας, καλώντας τη Δαμασκό "να λογικευτεί, έστω και την τελευταία στιγμή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share