"Η εξέλιξη του ελληνικού θέματος, θα καθορίσει τα πάντα.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"Η εξέλιξη του ελληνικού θέματος, θα καθορίσει τα πάντα.."


Η Ελλάδα και η εξέλιξη του ελληνικού θέματος, θα καθορίσει τα πάντα στις αγορές, σημειώνει η Nomura σε έκθεσή της, τονίζοντας πως περιμένει μία θετική επίλυση της ελληνικής κρίσης τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, για να δει ανακούφιση στην αγορά ομολόγων.


Οπως σημειώνει η κατάσταση στην Ελλάδα αποτελεί...
κλειδί τόσο για τα γερμανικά κρατικά ομόλογα καθώς και τα spread των περισσότερων χωρών που ακολούθησαν την την πορεία των ελληνικών spreads μέσα στην κρίση.

Προς το παρόν δηλώνει οverweight στα βελγικά και τα ισπανικά ομόλογα, underweight στα γερμανικά, τα φινλανδικά και τα ιταλικά, ενώ ουδέτερες θέσεις τηρεί σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.


Οπως επισημαίνει ο οίκος, η διεθνής αγορά ομολόγων πραγματοποίησε ένα δυναμικό ράλι χάρη στην επιδείνωση της κατάστασης της Ελλάδας και στις αρνητικές εκπλήξεις από τα οικονομικά στοιχεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το debate για την Ελλάδα πυροδότησε μία τεράστια φυγή προς την ποιότητα και τα ασφαλή καταφύγια της αγοράς ομολόγων, όπως τα γερμανικά Βund.

Oπως τονίζει η Nomura, η κατάσταση στην Ελλάδα θα παραμείνει το κλειδί για τις αγορές ομολόγων τις ερχόμενες εβδομάδες και το εάν θα υπάρξει κάποια ανακούφιση στην αγορά από την ανακοίνωση του νέου πακέτου της ΕΕ προς τη χώρα ή όχι, θα καθορίσει το εάν οι αποδόσεις στην αγορά ομολόγων θα αντιστρέψουν την καθοδική τους πορεία.


Η ανακοίνωση του πρώτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας πέρισυ δεν είχε αντίκτυπο στην αγορά, αφού συνεχίσε το ράλι και μέσα στο καλοκαίρι. Ο κύριος λόγος του ράλι ήταν το ότι τα οικονομικά στοιχεία έδειχναν προς αποπληθωρισμό στις ΗΠΑ, σπρώχνοντας προς τα κάτω τις αποδόσεις το καλοκαίρι, με την προσδοκία πως η Fed θα ξεκινήσει έναν νέο γύρο νομισματικής πολιτικής, κάτι το οποίο και έκανε το φθινόπωρο, την στιγμή που η ΕΚΤ τηρούσε στάση αναμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share