Έκτακτη συνεδρίαση στην Ε.Ε. για το "E.coli" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Έκτακτη συνεδρίαση στην Ε.Ε. για το "E.coli"

Η Μόσχα θα ελέγξει το βάσιμο του εμπάργκο στα λαχανικά από την ΕΕ εξαιτίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, αλλά δεν θα διακινδυνεύσει για τον ΠΟΕ, λέει ο πρωθυπουργός Πούτιν.

Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι...
υπουργοί Γεωργίας θα συνεδριάσουν εκτάκτως, πιθανότατα στις 17 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν τις συνέπειες της επιδημίας για τον τομέα των οπωροκηπευτικών, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές.

«Η ουγγρική προεδρία της ΕΕ προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο γύρω απ' αυτή την ημερομηνία, για να έχουν ως τότε οι υπουργοί το χρόνο να συζητήσουν», δήλωσε ο Μάρτον Χάιντου, εκπρόσωπος της ουγγρικής αντιπροσωπείας στην ΕΕ.

«Υπάρχουν 95% πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η σύνοδος αυτή», εκτίμησε σήμερα ένας ευρωπαίος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με πολλές διπλωματικές πηγές, μολονότι συζητείται πράγματι η 17η Ιουνίου, η οριστική ημερομηνία της συνόδου θα καθοριστεί «ως τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Η Ρωσία μελετά το εμπάργκο στις εισαγωγές λαχανικών από την Ε.Ε.

Η Ρωσία θα ελέγξει κατά πόσον είναι αιτιολογημένο το εμπάργκο που επέβαλε στα λαχανικά από την ΕΕ, αλλά δεν θα «δηλητηριάσει» τους πολίτες της στο όνομα των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν αφού πολλαπλασιάσθηκαν οι επικρίσεις από την Ευρώπη για το ρωσικό εμπάργκο.

«Ελέγχω κατά πόσον είναι βάσιμη η απόφαση (να απαγορευθούν οι εισαγωγές λαχανικών από την ΕΕ) που ελήφθη από τις υγειονομικές αρχές, όμως περιμένουμε πληροφορίες από τους συναδέλφους μας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Πούτιν.

«Οι αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας λένε πως αυτή η απόφαση της Ρωσίας αντιβαίνει στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όμως άνθρωποι πεθαίνουν εκεί (στη Ευρώπη) επειδή καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα και δεν θα δηλητηριάσουμε τους ανθρώπους μας στο όνομα οποιωνδήποτε αρχών», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share