Με προεκπτώσεις απαντούν οι έμποροι στην πτώση του τζίρου 30% τον Ιούνιο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Με προεκπτώσεις απαντούν οι έμποροι στην πτώση του τζίρου 30% τον Ιούνιο

Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα προσφορών και προεκπτώσεων κινείται το τελευταίο διάστημα η αγορά της Θεσσαλονίκης, δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου, μετά τη..
μεγάλη πτώση του τζίρου κατά 30% πού σημειώθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών προχωρά ήδη σε προσφορές πού κυμαίνονται από 25%-30%, ενώ στα προϊόντα της προηγούμενης σεζόν αγγίζουν και το 70%. Την ίδια ώρα γνωστά πολυκαταστήματα της πόλης δίνουν τη δυνατότητα προκρατήσεων, προκειμένου ο κάθε πελάτης να μπορεί να κάνει κράτηση του προϊόντος που τον ενδιαφέρει και να το προμηθευτεί με μειωμένη τιμή την περίοδο των εκπτώσεων. Ωστόσο παρά τις σημαντικές εκπτώσεις και τις προσφορές, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα είναι στάσιμη, θέτοντας εν κινδύνω πλέον πολλούς καταστηματάρχες, όσον αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης: η μείωση των εισοδημάτων και της διάθεσης των καταναλωτών για αγορές έχει άμεσο αντίκτυπο στα έσοδα των καταστηματαρχών.

Ο Ιούνιος αποδείχτηκε ένας από τους πλέον δύσκολους μήνες για την αγορά της πόλης, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η μείωση του τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα έχει αγγίξει το 30%. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, πολλοί καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν τις προηγούμενες ημέρες την έντονη διαμαρτυρία τους για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου βάζοντας μία ελληνική σημαία στις προθήκες των μαγαζιών τους. «Τα νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο προβλέπεται να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Μια αγορά, η οποία μπαίνει στο στόχαστρο και καλείται να επιβιώσει σε ένα εξαιρετικά δυσμενές και εχθρικό περιβάλλον, οδηγούμενη στη βαθύτερη ύφεση και στην απόλυτη φτώχεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Bookmark and Share