Ονειρο οι διακοπές για το 62% των Ελλήνων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ονειρο οι διακοπές για το 62% των Ελλήνων

Το 62% των Ελλήνων σε σχέση με το 59% πέρυσι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, όπως προκύπτει από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2011, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 530 άτομα.

Οι βασικές αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι...
οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια σε ποσοστό 82%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι μόλις 8%. Παράλληλα ο ΙΝΚΑ εκτιμά πως η άνοδος του ΦΠΑ από 13% σε 23% αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος για τους καταναλωτές αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Στις παλιές παραδοσιακές συνήθειες στρέφονται ολοένα και περισσότεροι Ελληνες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ώστε να περιορίσουν τα έξοδα. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 72% κάνει ολιγοήμερες διακοπές ή σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι και συγκεκριμένα οι Έλληνες αυτοί διαμένουν: σε πατρικό ιδιόκτητο σπίτι το 50%, σε συγγενικό - φιλικό σπίτι το 24%, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 26%.

Κατά το 2011, θα πραγματοποιήσει 7 ημέρες διακοπές το 46%, 10 ημέρες το 25%, 15 ήμερες το 23%, 20 ήμερες το 5% και 30 ήμερες μόλις το 1%. Η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων με 65%, ενώ το βουνό «κερδίζει» κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 35%.

Οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα συγκεντρώσουν λιγότερο από πέρυσι (20%) τις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΝΚΑ το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας τετραμελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τα 3.500 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share