"Τσίπρας,ο αρχιστράτηγος του μπάχαλου" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

"Τσίπρας,ο αρχιστράτηγος του μπάχαλου"

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να είναι ο αρχιστράτηγος του μπάχαλου. Δεν μπορεί να είναι ο άνθρωπος, που δίνει την ομπρέλα ασυδοσίας σε όσους κινούνται εκτός κανόνων. Δεν μπορεί να είναι αυτός, που εξαιτίας του, στην ουσία, καταρρέει ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας»,

είπε
...
μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε πολλές περιπτώσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν κατά στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρχιμάκης και ανέφερε ως τέτοιες την επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου στους Αγ. Αναργύρους, του κ. Πεταλωτή στην Αργυρούπολη, στη Λαμία κατά του κ Τσώνη, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

«Θεωρώ ότι είναι -να το πω έτσι, στο γενικό πλαίσιο- μια απαράδεκτη πρακτική, που συνήθως γίνεται με επικεφαλής οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως, θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει στη Βουλή -ότι καταδικάζει- και άλλη κατεύθυνση δίνει υπογείως. Πριν από λίγο, άκουσα ότι είπε "να ακουστούν ονόματα". Βεβαίως, ονόματα έχουμε πει, και στις επίσημες ανακοινώσεις που έχει βγάλει το ΠΑΣΟΚ έχουμε ονοματίσει ποιοι είναι αυτοί. Τι άλλα ονόματα θέλουν, όταν η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία καλεί τον κόσμο να επιτεθεί στους βουλευτές; Δεν είναι μια πραγματικότητα;» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «η δημιουργία συνθηκών βίας και φόβου και η κίνηση του Συνασπισμού ανάμεσα στον κοινοβουλευτισμό και το μπάχαλο δημιουργεί μια υπονόμευση».

--Η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση αναφερόμενη στις ανακοινώσεις εναντίον των τοπικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε :«Η ανακοίνωση είναι εμπρηστική, έχει τέτοια στοιχεία μέσα που δεν έχουν ξανακουστεί, δεν έχουν ξαναγραφεί. Σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, αυτή η ανακοίνωση πυροδοτεί, υποκινεί ένα κλίμα βίας, ή πρόθεση βίας σε κάθε περίπτωση».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ πρόσθεσε «στις δηλώσεις που έκανα στα τοπικά ΜΜΕ ζήτησα να γίνει ανάκληση αυτής της δήλωσης. Και μου είπαν ότι δεν την ανακαλούν. Δεν μπορεί να υπάρχει φοβικό σύστημα. Πιστεύω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν θα λειτουργήσουν, ούτε με τέτοιες δηλώσεις και ούτε με τέτοιες ανακοινώσεις, αλλά θα προχωρήσουμε όλοι μαζί με πρακτικές που μιλάνε για διαφωτισμό και για ανθρώπινα δικαιώματα».

Bookmark and Share