Η Άγκυρα επεξεργάζεται «περιεκτικό σχέδιο» για το Κυπριακό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η Άγκυρα επεξεργάζεται «περιεκτικό σχέδιο» για το Κυπριακό

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έτοιμο το σχέδιο» για το Κυπριακό και αναφέρει ότι επιδίωξη της τουρκικής πλευράς είναι οι συνομιλίες στη... Γενεύη να καλύψουν όλα τα θέματα πλην των εγγυήσεων. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα επεξεργάζεται «περιεκτικό σχέδιο» λύσης του Κυπριακού που θα τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών στη συνάντηση Μπαν - Χριστόφια - Έρογλου, την προσεχή Πέμπτη, στη Γενεύη.

Επικαλούμενη έγκυρη πηγή, η εφημερίδα γράφει επίσης ότι για τις εγγυήσεις η τουρκική πλευρά θα προτείνει τη σύγκληση διάσκεψης με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας.

Το «σχέδιο» θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει απόψε και αύριο στην Άγκυρα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Χριστόφιας: «Δεν τίθεται θέμα χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας»

Δεν τίθεται θέμα επιβολής χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, κατέστησε για μία ακόμη φορά σαφές ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσβλέπει στη συνάντηση της Γενεύης, παρόλο που δεν έχει σημειωθεί η αναμενόμενη πρόοδος στις συνομιλίες, λόγω της στάσης της τουρκικής πλευράς.

Η επανένωση της Κύπρου, πρόσθεσε, ήταν και παραμένει αμετάθετος στόχος μας και η καρδιά του οράματός μας για την Κύπρο του 21ου αι.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βίκτωρ Γιανούκοβιτς. Οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας και των μεταφορών.

Επίσης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Bookmark and Share