Στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για νέους ελέγχους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για νέους ελέγχους

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και ξεκινά ελέγχους από σήμερα. Η πορεία των εσόδων και των δαπανών, η πρόοδος στην εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και οι εξελίξεις στο κρίσιμο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

Το κλιμάκιο θα μεταβεί στο...
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εσόδων του κράτους συνολικά αλλά και ανά τομέα, για την πορεία των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και των ασφαλιστικών ταμείων, και για τις πιθανές αποκλίσεις όσον αφορά τα έσοδα και τις δαπάνες του κάθε υπουργείου. Ακόμη δεν αποκλείεται να προτείνει νέα μέτρα εξαιτίας της μαύρης τρύπας που έχει ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο εξάμηνο του έτους.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έρθουν στη χώρα μας το αργότερο έως τις 16 Αυγούστου. Στο μεταξύ, τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, με νέα μεγαλύτερης διάρκειας, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη σύσκεψη εργασίας για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος του ελληνικού χρέους, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share