Απαγόρευση εξόδου σε μοναχό για ξέπλυμα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Απαγόρευση εξόδου σε μοναχό για ξέπλυμα..

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για μοναχό που εμπλέκται σε... «ιερή απάτη» στο μοναστήρι της Εμμαούς, επέβαλε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Οι διωκτικές αρχές υποπτεύονταν ότi ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.
Ο συγκεκριμένος μοναχός..
φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής της κομπίνας, μαζί με άλλον έναν κληρικό, μια γυναίκα κι έναν δικηγόρο, για υπόθεση υπεξαίρεσης τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ. Οι κατηγορίες, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, προέκυψαν από έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ).

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα παρήγγειλε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, που πριν από μερικούς μήνες άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για απάτη, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου. Ο εισαγγελέας θεώρησε πως από τη στιγμή που το μοναστήρι έχει τη δυνατότητα, ως νομικό πρόσωπο, να εισπράξει βοηθήματα από τα κρατικά ταμεία, οι κατηγορίες μπορούν να στραφούν ως τελεσθείσες εις βάρος του Δημοσίου.

Την υπόθεση χειρίζεται ο Γ' ειδικός ανακριτής Κώστας Αλεξίου, προκειμένου να προσωποποιήσει τις κατηγορίες και να καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους.

Από το πόρισμα της ΥπΕΕ προκύπτει εμπλοκή δύο ανδρών μοναχών-«πνευματικών» του γυναικείου μοναστηριού, ενός δικηγόρου από την Αθήνα και μιας γυναίκας. Αυτοί φέρονται ότι το 2007 ίδρυσαν off shore εταιρεία στη Λιβερία που εγγυήθηκε δάνειο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, με δικαιούχο τη Μονή Εμμαούς, χωρίς την έγκριση της ηγουμένης.

Η έρευνα ξεκίνησε με εισαγγελική παραγγελία τον Νοέμβριο του 2008, μετά την εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού που παρουσίασε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στη Μονή Εμμαούς γινόταν ξέπλυμα χρήματος!Ελευθεροτυπία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share