Υπάρχουν και καλές ειδήσεις.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις..


Υπάρχουν και καλές ειδήσεις, ξέρετε. Αισιόδοξες ειδήσεις. Απ' αυτές που σου επιτρέπουν να πιστεύεις ότι αυτός ο τόπος έχει τελικά μέλλον, ότι μέσα σ' αυτήν τη "μαυρίλα" της καθημερινότητας υπάρχουν και κάποια φώτα, αλλά τα αγνοούμε, δεν τους δίνουμε τη σημασία που πρέπει, δεν τους αναγνωρίζουμε την αξία που έχουν.
Κι, όμως, στη φάση που είμαστε τις έχουμε ανάγκη αυτές τις ειδήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε και ...
ξανακούμε τους Γερμανούς να μιλούν για την ηλιακή ενέργεια που διαθέτει πλούσια και ανεξάντλητη η χώρα μας και να λένε ότι με την κατάλληλη αξιοποίησή της είναι δυνατόν να ωφεληθούμε όλοι, τόσο εμείς όσο κι εκείνοι.
Και παράλληλα ακούμε όχι μόνο τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά και τους σχετικούς με το ζήτημα καθηγητές να λένε ότι προχωρεί καλά το θέμα της έρευνας και της αξιοποίησης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.


Ούτε πολύ μυαλό θέλει, ούτε μεγάλη φαντασία χρειάζεται για να συνδυάσει κανείς αυτές τις δύο ειδήσεις.

Αν το κάνει, θα καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα πως όχι αύριο, αλλά μετά μερικά χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να αποτελούμε μια σοβαρή ενεργειακή δύναμη για τον ευρωπαϊκό χώρο.
Για την ακρίβεια, θα είμαστε αδικαιολόγητοι αν δεν τα καταφέρουμε.
Και τον ήλιο έχουμε και τα κοιτάσματα υπάρχουν.
Σωστή αξιοποίησή τους είναι το μόνο που χρειάζεται.


Χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολής, η υπόθεση αυτή αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να ξεκολλήσουμε από τα ελλείμματα και τα χρέη.
Δεν θα άξιζε, κατά συνέπεια, περισσότερο ενδιαφέρον από πλευράς των μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα των τηλεοπτικών;
Δεν θα μπορούσαν να περιορίσουν λίγο τη φλυαρία τους οι διάφοροι μουεζίνηδες των καναλιών, που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να επαναλαμβάνουν κάθε βράδυ τα ίδια και τα ίδια και να αφιερώσουν λίγο τηλεοπτικό χρόνο στην προβολή ενός θέματος, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυνατότητα που έχει η χώρα μας;
Τόσο δύσκολο τους είναι να μεταδώσουν και λίγη αισιοδοξία στο τηλεοπτικό κοινό;
Ερ.Μπαρτζινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share