Μολυσμένα με τον μικροοργανισμό e-coli ήταν 174 κιλά γαλλικού κρέατος που διατέθηκαν τον Ιούνιο στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας και καταναλώθηκαν από το κοινό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι βελγικές...αρχές, ανίχνευσαν το συγκεκριμένο μικροοργανισμό, σε βοδινό κρέας της εταιρείας «Sa Lancier», του οποίου η πρώτη ύλη προερχόταν από το σφαγείο «Group Bigard» της Γαλλίας.
Από τα μολυσμένα κρέατα που εντοπίστηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, μετά από έλεγχο των επιχειρήσεων που είχαν εισάγει τις συγκεκριμένες παρτίδες βοδινού κρέατος, καταστράφικαν τα 42,8 κιλά με αποτέφρωση στις 14 Ιουλίου ενώ τα υπόλοιπα 173,8 κιλά είχανηδη διατεθεί στη λιανική πώληση στις 20 Ιουνίου και είχαν καταναλωθεί.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διαβεβαίωσε ότι "δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα στους καταναλωτές, που να συνδέεται με τον συγκεκριμένο μικροοργανισμό κατά το τελευταίο διάστημα".