Le Monde: Πρώτη δουλειά της Λαγκάρντ, η Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Le Monde: Πρώτη δουλειά της Λαγκάρντ, η Ελλάδα

Αναλαμβάνοντας σήμερα στην Ουάσιγκτον τα καθήκοντά της ως διευθύντρια του ΔΝΤ, το πρώτο φλέγον ζήτημα που θα έχει στην ατζέντα της η Κριστίν Λαγκάρντ, είναι η Ελλάδα, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, τονίζοντας ότι η ελληνική κρίση χρέους επισκιάζει κάθε άλλο πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία.


Η Γαλλίδα διευθύντρια έφτασε την...
Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, σήμερα θα είναι η πρώτη ημέρα της στην έδρα του ΔΝΤ και αύριο το μεσημέρι [3:30 ώρα Ελλάδας] θα παραχωρήσει την πρώτη της συνέντευξη Τύπου.

"Ενα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας περιμένει την καινούρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ", αναφέρει το εσωτερικό ημερολόγιο του Ταμείου, το οποίο υπόσχεται στην κ.Λαγκάρντ "δύσκολες στρατηγικές αποφάσεις [...] για την προώθηση της παγκόσμιας ανάκαμψης και για την ρύθμιση της κρίσης της ευρωζώνης", αναφέρει η Le Monde.

"Η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να ταράσσεται από τις αβεβαιότητες της Ευρώπης, τις εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή, τα σημάδια υπερθέρμανσης συγκεκριμένων αναδυόμενων αγορών με γοργή ανάπτυξη και από την αύξηση των τιμών στα βασικά προϊόντα", αναφέρεται στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ που τίθενται υπόψιν της νέας διευθύντριας.

Ομως, η ελληνική οικονομική κρίση επισκιάζει όλες τις άλλες προτεραιότητες. Βραχυπρόθεσμα, το ΔΝΤ πρέπει να συγκαλέσει το Διοικητικό του Συμβούλιο για να εκταμιεύσει την πέμπτη δόση των 3,3 δισ. ευρώ που του αναλογεί για την βοήθεια στην Αθήνα.Μεσοπρόθεσμα, το ΔΝΤ πρέπει να βρει έναν τρόπο να χρηματοδοτήσει ένα κράτος το οποίο, αντίθετα από τις αρχικές προβλέψεις, πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει για δανεισμό στις αγορές το 2012.

Οπως αναφέρει η Le Monde, για την κ.Λαγκάρντ η ελληνική κρίση χρέους δεν είναι κάτι άγνωστο. Ουσιαστικά, περνάει από τη μια πλευρά του τραπεζιού, στην άλλη. Από την ευρωζώνη, στο ΔΝΤ. Ενώπιον του ΔΣ του Ταμείου, η κ.Λαγκάρντ υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπίζει τις χώρες της ευρωζώνης όπως και όλες τις άλλες χώρες μέλη του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share