Ολοκλήρωση ελέγχου στις 5 Σεπτεμβρίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ολοκλήρωση ελέγχου στις 5 Σεπτεμβρίου


Εως τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα και έως τα τέλη του μήνα, το ΔΝΤ θα είναι σε θέση να εξετάσει την εκταμίευση νέας δόσης στην Ελλάδα.

Αυτό υποστήριξε , ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ...
D. Hawley. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής θα ξεκινήσουν να φθάνουν στην Ελλάδα σήμερα το βράδυ και θα ξεκινήσουν τις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση από τη Δευτέρα.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος δήλωσε πως «ιδίως τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία πάρα πολύ λεπτή και σκληρή διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί αίσθηση χαλάρωσης».

Τα σχόλια έγιναν με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία προχθές το βράδυ ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα για τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 και επί τη βάση αυτών προφανώς θα αξιολογηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας». Προ ημερών ο υπουργός προέβλεψε πως η ύφεση φέτος θα είναι 5,3%, αντί 3,8% που εκτιμούσε από κοινού κυβέρνηση - τρόικα. Οσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις διευκρινίζει πως «στην πρώτη αυτή φάση περιλαμβάνονται δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες, ενώ όπου συμμετέχει η παράμετρος της χρηματιστηριακής αξίας θα διαμορφωθούν μηχανισμοί ενσωμάτωσης μελλοντικών αναβαθμίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share